Към съдържанието

Добре дошли във Форумите на Форум Междузвездни Войни
Регистрирайки се във Форумите на Star Wars Bulgaria, ще придобиете допълнителни възможности. Освен да четете темите ще можете да отговаряте, да давате репутация и да гласувате в нашите анкети. Ще можете да общувате с останалите членове, посредством лични съобщения и още някои други благинки ;) Ако имате акаунт може да Влезете от Тук - в противен случай може да си направете Регистрация безплатно.

Най-харесвано съдържание


#35943 Star Wars игра на думи

Публикувано от KOBRA на 16 юли 2010 - 15:42

запали коза да си бият шът дауна но..


#46894 14 години от създаването на Български джедайски орден

Публикувано от C-3PO на 10 март 2017 - 18:15

На тази дата преди 14 години е поставено началото на българското Star Wars фен общество с една интернет страница – http://bgjedi.com

През 2003 година група хора, фенове на безсмъртната сага „Междузвездни войни”, решават да се обединят и онлайн да покажат на България, че не са малко и имат какво да покажат на света. За официална дата на създаване на Български Джедайски Орден се счита датата 10 март. Тогава официално е пуснат онлайн сайтът http://BGJedi.com. По това време феновете, членуващи там се броят на пръсти. Постепенно интеренет обществото се разраства, а с това и популярността на сайта.

 

Изсечена метална монета с емблемата на Български Джедайски ОрденЕмблема на Български Джедайски Орден
Емблеми на Български Джедайски Орден

 

Първият истински сайт на нашата организация е именно bgjedi.com. До 2005 година основната Star Wars организация в България беше Български Джедайски Орден. Тогава феновете бяхме предимно джедаи или сити, ще рече запалени по Силата, съответно от там идваше и заглавието на Ордена. Постепенно с разрастването на общността ни започват да се приисъединяват към нас и почитатели на всякакви други раси, ордени и гилдии. Така беше създадена Федерацията

Български Джедайски Орден, както и останалите Star Wars общества са предимно интернет (онлайн) общества. Това не означава, че не поддържаме жив контакт помежду си. Това правим на нашите срещи, които се организират периодично. В нашето общество имаме фенове от цяла България, дори и извън пределите на родината ни, които също са неизменна част от нас. Основен метод за комуникация помежду ни е главният форум на Федерацията (http://starwarsbg.com/forum/), където заедно обсъждаме темите, които ни интересуват.

Днес сайтът http://starwarsbg.com след няколко трансформации се явява пряк продължител на основната идея на Български джедайски орден – да свързва и събира на едно място всички български фенове на Междузвездни войни и да прави по-достъпно всичко свързано с любимата ни Сага.

Вижте и галерия от избрани снимки от срещите ни.

И нека Силата бъде винаги с Нас!

Статията 14 години от създаването на Български джедайски орден е публикувана първо в Фен сайт за Междузвездни войни.


Прочети повече


#46593 Здравейте драги приятели!

Публикувано от Darth Zlolonius на 26 януари 2016 - 16:59

Здравейте драги приятели! Казвам се Христо Кузов, на 30 години съм- надявам се не се прекалено много- и откакто се помня съм фен на Междузвездни войни и научната фантастика. От доста време следя форума и реших да се регистрирам, за да можем да обменяме мисли и впечатления за филмите и силата като цяло. Харесвам всички епизоди на сагата, а Епизод 7 го гледах вече около 7 пъти и като цяло останах доволен (ще споделя по-подробно мнението си за филма по-късно в раздела на форума за него). Иначе от героите аз съм фен на ситите- любими герои са ми Дарт Вейдър и Императорът- единият е пример за трагичната съдба на Избрания- ловко манипулиран от Палпатин и погубен от любовта си към любимата, а другият е пример за ловкост, хитрост и манипулативност. Обичам да колекционирам играчки, книги, комикси и всичко свързано със сагата като цяло- около Коледа съм дал много пари за тази своя страст, но няма как- не може да не си купиш новия злодей Кайло Рен и т.н. Ще се радвам да допринеса с нещо за дискусиите и като цяло за общността, надявам се! Поздрави и нека силата бъде с вас!




#46592 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lordlosh на 26 януари 2016 - 14:14

Сюжета изобщо не е изчерпан и това, че няма какво ново да се случи изобщо не е вярно. Просто Ейбръмс е заложил на римейк стайл ....

Всъщност Света на МВ е безкраен и винаги може да се измисли страхотна история. Котор сериите, както и ТОР са уникални, за Jedi Knight серията да не говорим ....




#46582 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от Tito на 21 януари 2016 - 22:26

Tito, не съм съгласен с теб. Да, имало е битка на Джаку. И в книгата "Падащи звезди" се споменава за тази битка. Падналия звезден разрушител е "Потисникът". Обаче битката при Джаку е една от многото. Не е чак толкова важна колкото битките при Явин, Хот и Ендор. 

Въпроса е, че не е логично да скриеш дете, без да го наглеждаш, на толкова враждебно настроена планета. След като е имало битки, значи планетата е на кръстопътя на събитията. По-логично е да се избере по-спокойна и отдалечена планета. Казвам че е малко вероятно не невъзможно, Затова предполагам, че е попаднала там случайно - ако е роднина на главните герои то те не знаят, че е жива - че е оцеляла след някаква драма...

 

Има една груба грешка в сюжета ,нали Дарт Вейдър стана добър във епизод 6 ,а внукът му го помни като зъл.Тука се провалиха сценаристите.

Филмчето е ок.

Първо, не знаем какво точно е разказвал Люк на учениците. Но да приеме, че е разказал основното. Тогава Кайло Рен, предполагам, иска да възроди империята и да унищожи бунтовниците. Иска да следва тази линия в живота на Вейдър. Знаем, че Вейдър беше основното оръжие в ръцете на императора и в основните действия довели до появата на Империята.




#46477 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lupo549 на 02 януари 2016 - 18:02

Виждам, че голяма част от вас още не могат да преглътнат факта, че новобранец (Рей) е способен да се опълчи и победи Кайло Рен (Бен Соло).  Цялата работа е, че Рей е ползвала оръжия и преди, както видяхме борави със стаф, който до известна степен следва движенията на лазерният меч. Освен факта, че Кайло бе ранен тежко след изстрелът на Чубака, той беше и емоционално нестабилен заради убийството на баща си (Хан Соло).

 

Също виждам много хора да се бъркат, че Кайло Рен е СИТ . Ситството е един вид религиозно течение, както и джедайството. Не е задължително, да владееш силата и да си посветен на Ситсвото или Джедайството. Кайло в този случай е от тъмната страна, но Ситството е отдавна изчезнало със Вейдър и могъщият Император Палпатин.

 

Много се коментира из интернет пространството слабата битка с мечове, но ако се загледате ще видите, че всяко движение е със цел убийство. Няма я грацията при битките от 3та част (между Оби-Уан и Анакин), но пък виждаме един суров вариант на 2ма новобранци, които не се жалят изобщо.

 

 

 

Ще предположа една интересна теория при положение, че Сноук не е СИТ:
 В галактиката не цари баланс, както виждаме Люк е жив, а Рей е на път да се превърне в рицар джедай. След, като Кайло не следва никое от гореизоброените течения е напълно възможно в 9та част да бъдем свидетели как Тъмната Страна печели (аз силно се надявам да е така, защото във светлата страна винаги е липсвало нещо, което виждам в тъмната страна, може би емоция, която е неприсъща за джедайте).
След като знаем толкова малко за Кайло, явно Джей Джей има големи планове за персонажа (вероятно да убие Люк и Рей), което ще донесе баланс в галактиката. Самият Кайло е превъплащение на Анакин в 3та част, подвластен на емоцийте си, колеблив, бива победен, докато не се превръща в нещо по-силно, ВЕЙДЪР. Това, което ми направи впечатление в Кайло е, че ползва техники, които не са били ползвани преди във Стар Уорс вселената, а именно да ползваш силата, за да спред изстрел от бластер във въздуха или напълно да парализираш движещ се човек.

 

Срещал съм фенове на франчайса, които не са предполагали, че "Избраният" (Анакин) връща мира в галактиката. Преди Анакин - 3ма сити и 10 000 джедай. След Анакин - 2ма сити и 2ма джедай.

 

Съжалявам, ако съм се отклонявал на моменти, но постоянно се връщах, за да добавям още и още информация, също така всичко, което казвам са мой лични размишления и ако има някой, който не е съгласен то аз не споря, а само представям гледна точка. 
                                                                                                                                                                                         

         




#46439 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от MrRuler на 25 декември 2015 - 18:04

Първо искам да кажа, че филма ми хареса страшно много.Достойно продължение на сагата и едно много добро начало на новата трилогия, която има изключителен потенциал за развитие.Видях, че някои хора не са разбрали напълно устройството на Новата Република.Тя е основана след Битката при Ендор и е основната сила в Галактиката.Съпротивата няма нищо общо с Републиката.Тя е частна военна организация ръководена от Лея с основна цел да пази мира и да наблюдава разрастващия се Първи Ред, който е най-голямата фракция останала от разрушената Империя.Дори Републиката е в лоши отношения със Съпротивата, защото смятат, че с действията си ще доведат до нова галактическа война.Планетата, която Първия Ред разрушават във филма не е Корусант, а Hosnian Prime,която е новата столица на Републиката и седалището на сената.Така те унищожават и голяма част от армията на Републиката, която също се намира на Hosnian Prime.Ще видим как ще продължат историята в Епизод 8 след като Съпротивата отново остава единствената защита от Първия Ред.

Това е моята оценка на цялата сага, въпреки че всеки един от филмите е добър за мен:

1.Епизод 5

2.Епизод 7

3.Епизод 4

4.Епизод 3

5.Епизод 6

6.Епизод 1

7.Епизод 2




#46405 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lorda на 22 декември 2015 - 12:04

Рей виждаше в миналото не в бъдещето! Ръката е на Люк! На кое място поставяте 7мия епизод спрямо другите епизоди?
luke-hand-2.0.gif
 




#46118 Здравейте!

Публикувано от Jedi Vortex на 08 април 2015 - 15:05

Смърт за фейсбук.


#45888 Saber One

Публикувано от bobi-one на 31 юли 2014 - 13:14

Ето и дръжката стил Китфисто която произведох (~50лв) не съм я разпробил за да сложа бутони болтове и други неща, но сама по себе си доста добре стана
2014-07-31.jpg

 

Прикачени миниатюри

  • 2014-07-31.jpg



#45753 Star Wars: The Clone Wars (3D)

Публикувано от peshootvt на 28 март 2014 - 18:58

Е хубаво де, много ви харесал сезона. Това добре, ама защо ви е харесал, нито думичка.

Давам възможност няколко дена, за да си редактирате постовете, след това ги трия, като СПАМ.




#45436 Коледна среща 20.12.2013

Публикувано от Hao на 17 декември 2013 - 12:10

Момчета, нямате си представа колко нужда имам от тая среща. Аре петъка да идва по-бръже, че издивявам, а седмицата тепърва започва .-.

Ми ти се изгуби съвсем, уж щяхме да пием бири, GoT... Иначе да спомена, че колегите от Бургас ще дойдат - Xendor и RC-1138. Възможно е blood_dodo да дойде от Варна. С Адмирала тепърва ще говоря.




#39315 Кога да е Коледната среща тази (2011) година? Нова анкета.

Публикувано от ArwenUndomiel на 23 ноември 2011 - 17:55

17 събота..супер. И аз ще дойда ps. Я, Wopy ми е на аватара..бях забравила :D


#36265 Посетете новият сайт на Български Джедайски Орден

Публикувано от Phoenix на 14 октомври 2010 - 13:33

Im always ready to help! :)


#35553 БСО на 4-ри години!

Публикувано от Eager на 04 май 2010 - 22:38

снимнки нз, ма плеснах кобрата от теб, както беше заръчано.


#35427 "Междузвездни Войни" като Космически Уестърн

Публикувано от Argentum на 21 април 2010 - 10:41

Какво да ги дискутираме, ти си ги описал всичките, поне доколкото успях да видя от диагоналния прочит на блога ти... и от хоризонталния после. :) Ама ме мъчи един друг въпрос, а именно - от такива детайлни анализи, сравнения, категоризации и набутвания по рафтовете не ти ли се убива завладяващото магическо чувство, обзело те като гледаш Нова надежда за пръв път?


#44040 Режисьорът на Междузвездни Войни 7

Публикувано от Гост на 07 март 2013 - 15:30

Имам в предвид друго. Просто докато не се появи информацията в оф. сайт, не я приемай за даденост. Дори да е на някой голям сайт от рода на IGN, TheForce.Net и т.н. Иначе дори Форд, Хамил и другите да не се появят, това не означава, че филмът ще е лош. Prequel Трилогията хич не беше лоша, въпреки че малцина от старите герои бяха показани (3-PO, R2, Палпи,... може би още някой, който забравям, но надали). Най-вероятно сега са в процес на преговори с актьорите и все още не е напълно сигурно кой и как ще се завърне. Например, случвало се е някой актьор да иска прекалено голям хонорар и точно затова да му откажат.