Към съдържанието

Добре дошли във Форумите на Форум Междузвездни Войни
Регистрирайки се във Форумите на Star Wars Bulgaria, ще придобиете допълнителни възможности. Освен да четете темите ще можете да отговаряте, да давате репутация и да гласувате в нашите анкети. Ще можете да общувате с останалите членове, посредством лични съобщения и още някои други благинки ;) Ако имате акаунт може да Влезете от Тук - в противен случай може да си направете Регистрация безплатно.

Най-харесвано съдържание


#35943 Star Wars игра на думи

Публикувано от KOBRA на 16 юли 2010 - 15:42

запали коза да си бият шът дауна но..


#46593 Здравейте драги приятели!

Публикувано от Darth Zlolonius на 26 януари 2016 - 16:59

Здравейте драги приятели! Казвам се Христо Кузов, на 30 години съм- надявам се не се прекалено много- и откакто се помня съм фен на Междузвездни войни и научната фантастика. От доста време следя форума и реших да се регистрирам, за да можем да обменяме мисли и впечатления за филмите и силата като цяло. Харесвам всички епизоди на сагата, а Епизод 7 го гледах вече около 7 пъти и като цяло останах доволен (ще споделя по-подробно мнението си за филма по-късно в раздела на форума за него). Иначе от героите аз съм фен на ситите- любими герои са ми Дарт Вейдър и Императорът- единият е пример за трагичната съдба на Избрания- ловко манипулиран от Палпатин и погубен от любовта си към любимата, а другият е пример за ловкост, хитрост и манипулативност. Обичам да колекционирам играчки, книги, комикси и всичко свързано със сагата като цяло- около Коледа съм дал много пари за тази своя страст, но няма как- не може да не си купиш новия злодей Кайло Рен и т.н. Ще се радвам да допринеса с нещо за дискусиите и като цяло за общността, надявам се! Поздрави и нека силата бъде с вас!
#46592 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lordlosh на 26 януари 2016 - 14:14

Сюжета изобщо не е изчерпан и това, че няма какво ново да се случи изобщо не е вярно. Просто Ейбръмс е заложил на римейк стайл ....

Всъщност Света на МВ е безкраен и винаги може да се измисли страхотна история. Котор сериите, както и ТОР са уникални, за Jedi Knight серията да не говорим ....
#46582 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от Tito на 21 януари 2016 - 22:26

Tito, не съм съгласен с теб. Да, имало е битка на Джаку. И в книгата "Падащи звезди" се споменава за тази битка. Падналия звезден разрушител е "Потисникът". Обаче битката при Джаку е една от многото. Не е чак толкова важна колкото битките при Явин, Хот и Ендор. 

Въпроса е, че не е логично да скриеш дете, без да го наглеждаш, на толкова враждебно настроена планета. След като е имало битки, значи планетата е на кръстопътя на събитията. По-логично е да се избере по-спокойна и отдалечена планета. Казвам че е малко вероятно не невъзможно, Затова предполагам, че е попаднала там случайно - ако е роднина на главните герои то те не знаят, че е жива - че е оцеляла след някаква драма...

 

Има една груба грешка в сюжета ,нали Дарт Вейдър стана добър във епизод 6 ,а внукът му го помни като зъл.Тука се провалиха сценаристите.

Филмчето е ок.

Първо, не знаем какво точно е разказвал Люк на учениците. Но да приеме, че е разказал основното. Тогава Кайло Рен, предполагам, иска да възроди империята и да унищожи бунтовниците. Иска да следва тази линия в живота на Вейдър. Знаем, че Вейдър беше основното оръжие в ръцете на императора и в основните действия довели до появата на Империята.
#46477 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lupo549 на 02 януари 2016 - 18:02

Виждам, че голяма част от вас още не могат да преглътнат факта, че новобранец (Рей) е способен да се опълчи и победи Кайло Рен (Бен Соло).  Цялата работа е, че Рей е ползвала оръжия и преди, както видяхме борави със стаф, който до известна степен следва движенията на лазерният меч. Освен факта, че Кайло бе ранен тежко след изстрелът на Чубака, той беше и емоционално нестабилен заради убийството на баща си (Хан Соло).

 

Също виждам много хора да се бъркат, че Кайло Рен е СИТ . Ситството е един вид религиозно течение, както и джедайството. Не е задължително, да владееш силата и да си посветен на Ситсвото или Джедайството. Кайло в този случай е от тъмната страна, но Ситството е отдавна изчезнало със Вейдър и могъщият Император Палпатин.

 

Много се коментира из интернет пространството слабата битка с мечове, но ако се загледате ще видите, че всяко движение е със цел убийство. Няма я грацията при битките от 3та част (между Оби-Уан и Анакин), но пък виждаме един суров вариант на 2ма новобранци, които не се жалят изобщо.

 

 

 

Ще предположа една интересна теория при положение, че Сноук не е СИТ:
 В галактиката не цари баланс, както виждаме Люк е жив, а Рей е на път да се превърне в рицар джедай. След, като Кайло не следва никое от гореизоброените течения е напълно възможно в 9та част да бъдем свидетели как Тъмната Страна печели (аз силно се надявам да е така, защото във светлата страна винаги е липсвало нещо, което виждам в тъмната страна, може би емоция, която е неприсъща за джедайте).
След като знаем толкова малко за Кайло, явно Джей Джей има големи планове за персонажа (вероятно да убие Люк и Рей), което ще донесе баланс в галактиката. Самият Кайло е превъплащение на Анакин в 3та част, подвластен на емоцийте си, колеблив, бива победен, докато не се превръща в нещо по-силно, ВЕЙДЪР. Това, което ми направи впечатление в Кайло е, че ползва техники, които не са били ползвани преди във Стар Уорс вселената, а именно да ползваш силата, за да спред изстрел от бластер във въздуха или напълно да парализираш движещ се човек.

 

Срещал съм фенове на франчайса, които не са предполагали, че "Избраният" (Анакин) връща мира в галактиката. Преди Анакин - 3ма сити и 10 000 джедай. След Анакин - 2ма сити и 2ма джедай.

 

Съжалявам, ако съм се отклонявал на моменти, но постоянно се връщах, за да добавям още и още информация, също така всичко, което казвам са мой лични размишления и ако има някой, който не е съгласен то аз не споря, а само представям гледна точка. 
                                                                                                                                                                                         

         
#46439 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от MrRuler на 25 декември 2015 - 18:04

Първо искам да кажа, че филма ми хареса страшно много.Достойно продължение на сагата и едно много добро начало на новата трилогия, която има изключителен потенциал за развитие.Видях, че някои хора не са разбрали напълно устройството на Новата Република.Тя е основана след Битката при Ендор и е основната сила в Галактиката.Съпротивата няма нищо общо с Републиката.Тя е частна военна организация ръководена от Лея с основна цел да пази мира и да наблюдава разрастващия се Първи Ред, който е най-голямата фракция останала от разрушената Империя.Дори Републиката е в лоши отношения със Съпротивата, защото смятат, че с действията си ще доведат до нова галактическа война.Планетата, която Първия Ред разрушават във филма не е Корусант, а Hosnian Prime,която е новата столица на Републиката и седалището на сената.Така те унищожават и голяма част от армията на Републиката, която също се намира на Hosnian Prime.Ще видим как ще продължат историята в Епизод 8 след като Съпротивата отново остава единствената защита от Първия Ред.

Това е моята оценка на цялата сага, въпреки че всеки един от филмите е добър за мен:

1.Епизод 5

2.Епизод 7

3.Епизод 4

4.Епизод 3

5.Епизод 6

6.Епизод 1

7.Епизод 2
#46405 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lorda на 22 декември 2015 - 12:04

Рей виждаше в миналото не в бъдещето! Ръката е на Люк! На кое място поставяте 7мия епизод спрямо другите епизоди?
luke-hand-2.0.gif
 
#46118 Здравейте!

Публикувано от Jedi Vortex на 08 април 2015 - 15:05

Смърт за фейсбук.


#45888 Saber One

Публикувано от bobi-one на 31 юли 2014 - 13:14

Ето и дръжката стил Китфисто която произведох (~50лв) не съм я разпробил за да сложа бутони болтове и други неща, но сама по себе си доста добре стана
2014-07-31.jpg

 

Прикачени миниатюри

  • 2014-07-31.jpg#45753 Star Wars: The Clone Wars (3D)

Публикувано от peshootvt на 28 март 2014 - 18:58

Е хубаво де, много ви харесал сезона. Това добре, ама защо ви е харесал, нито думичка.

Давам възможност няколко дена, за да си редактирате постовете, след това ги трия, като СПАМ.
#45436 Коледна среща 20.12.2013

Публикувано от Hao на 17 декември 2013 - 12:10

Момчета, нямате си представа колко нужда имам от тая среща. Аре петъка да идва по-бръже, че издивявам, а седмицата тепърва започва .-.

Ми ти се изгуби съвсем, уж щяхме да пием бири, GoT... Иначе да спомена, че колегите от Бургас ще дойдат - Xendor и RC-1138. Възможно е blood_dodo да дойде от Варна. С Адмирала тепърва ще говоря.
#39315 Кога да е Коледната среща тази (2011) година? Нова анкета.

Публикувано от ArwenUndomiel на 23 ноември 2011 - 17:55

17 събота..супер. И аз ще дойда ps. Я, Wopy ми е на аватара..бях забравила :D


#36265 Посетете новият сайт на Български Джедайски Орден

Публикувано от Phoenix на 14 октомври 2010 - 13:33

Im always ready to help! :)


#35553 БСО на 4-ри години!

Публикувано от Eager на 04 май 2010 - 22:38

снимнки нз, ма плеснах кобрата от теб, както беше заръчано.


#35427 "Междузвездни Войни" като Космически Уестърн

Публикувано от Argentum на 21 април 2010 - 10:41

Какво да ги дискутираме, ти си ги описал всичките, поне доколкото успях да видя от диагоналния прочит на блога ти... и от хоризонталния после. :) Ама ме мъчи един друг въпрос, а именно - от такива детайлни анализи, сравнения, категоризации и набутвания по рафтовете не ти ли се убива завладяващото магическо чувство, обзело те като гледаш Нова надежда за пръв път?


#46501 Привет!

Публикувано от peshootvt на 05 януари 2016 - 11:28

Да не си мерим годинките (моите за в момента са 45) и съм фен от 1982г.. ;) :D

Благородно завиждам за фенството на цялото ви семейство. Голямата ми дъщеря е фен, малката е още малка, а съпругата ненавижда Сагата.

Добре дошла във форумът.

May the Force be with All!
#46409 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от jacksparrow на 22 декември 2015 - 14:07

Здравейте и от мен, ще се включа в интересната ви дискусия.

 

JJ, благодаря ти, че ни даде този Star Wars който заслужаваме!

 

Сега по темата. Първо искам да се съглася с целия пост на Todrias. Музика, република всичко е така. Прав си.

Сега обаче искам да развия няколко идеи пред вас и ще се радвам да чуя вашите мнения.

 

Представете си, че вие сте сенатор в сената на републиката? Републиката е крехка и съществува в нов вид едва от 30 години. Спомняте ли си действията на сената когато преди падането на републиката (еп. 1 - 3)? Всячески се опитваха да избягат от военни действия. Съвсем логично е републиката в това си крехко състояние тепърва започваща да се развива, да не предприема военни действия срещу остатъците от Империята, колкото и да са заплашителни те!

JJ Направи нещо страхотно в този филм. Даде ни причини да се заяждаме, да спорим и да дискутираме. Пичове, много сме далече от това да си мислим, че знаем по-добре от тях какво трябваше да се направи! Истината е следната, всички недоизпипани неща във филма са с една цел! Маркетингово проучване. Сега посредством дискусиите които ще се водят в следващите две години, екипа създаващ любимия ни филм ще има реална представа какво и защо трябва и респективно, не трябва да се прави във следващите филми.

Относно филма. Изклюително съм щастлив, че създадоха филм с толкова слаби персонажи. Колкото и парадоксално да звучи, да персонажите бяха слаби, обаче им създадоха перфектните условия за развитие! JJ се е представил страхотно именно в това. Сега ще можем да наблюдаваме едно истинско развитие и разгръщане на една обширна история. Загадките са много, въпросите също. Сега остава посто да чакаме със затаен дъх докато ни покажат малко от това което искаме да видим. А какво искаме да видим? Чесно казано аз самият не знам какво искам да видя.

Засягането на второстепенните персонажи или по-точно липсата на много такива, за мен е абсолютно умишлено и то именно с цел да може да се създадат условия за прогрес в новите герои. Филма щеше да е препълнен с множество малки сцени с второстепенни персонажи. При наличието на такъв голям брой главни действащи лица, за мен поне щеше да бъде непосилна задача да може да се направи адекватен транзишън между старите и новите персонажи.

Дано не ме чуе Dark Lord of the Sith, но съм направо влюбен в Рей. Истинско пресъздаване на светлата страна. Въпреки цялостното творчество на Лукас през годините, аз като Лорд на Сит винаги съм горял от желание да видя истинската сила на Светлата страна. Да видя наистина на какво е способна и то точно под знака "светла". Защото с годините видяхме Уинду, Оби Уан, Анакин дори Люк които се изпълват с ярост и страх, но не видяхме някой, някой който да не го е страх (освен малкия зелен червей Йода) и да използва истински Светлата страна.

May the force serve you well!

 

 

 

Оставам с отворено съзнание без да си представям какво ще бъде и какво може да стане. Така със сигурност ще остана заинтригуван.
#46291 Star Wars Rebels

Публикувано от peshootvt на 08 декември 2015 - 10:26

Ей, не се научихте да цитирате за кой точно епизод е коментара ви. :angry:
#45714 Star Wars: The Clone Wars (3D)

Публикувано от Trawn на 20 март 2014 - 19:35

KOBRA, не с лошо де. Някои хора не могат да научат език толкова бързо.
#45964 Коледно-Новогодишна Среща 2014

Публикувано от KOBRA на 21 ноември 2014 - 09:44

Събота е почивен ден и 19-ти някак ми се струваше най добрия вариянт за такова събитие. :) Иначе за заведението предлагам да гласуваме доверие на новото, може пък и любимо да ни стане. ;)