Към съдържанието

Добре дошли във Форумите на Форум Междузвездни Войни
Регистрирайки се във Форумите на Star Wars Bulgaria, ще придобиете допълнителни възможности. Освен да четете темите ще можете да отговаряте, да давате репутация и да гласувате в нашите анкети. Ще можете да общувате с останалите членове, посредством лични съобщения и още някои други благинки ;) Ако имате акаунт може да Влезете от Тук - в противен случай може да си направете Регистрация безплатно.

Най-харесвано съдържание


#46592 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lordlosh на 26 януари 2016 - 14:14

Сюжета изобщо не е изчерпан и това, че няма какво ново да се случи изобщо не е вярно. Просто Ейбръмс е заложил на римейк стайл ....

Всъщност Света на МВ е безкраен и винаги може да се измисли страхотна история. Котор сериите, както и ТОР са уникални, за Jedi Knight серията да не говорим ....
#46477 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lupo549 на 02 януари 2016 - 18:02

Виждам, че голяма част от вас още не могат да преглътнат факта, че новобранец (Рей) е способен да се опълчи и победи Кайло Рен (Бен Соло).  Цялата работа е, че Рей е ползвала оръжия и преди, както видяхме борави със стаф, който до известна степен следва движенията на лазерният меч. Освен факта, че Кайло бе ранен тежко след изстрелът на Чубака, той беше и емоционално нестабилен заради убийството на баща си (Хан Соло).

 

Също виждам много хора да се бъркат, че Кайло Рен е СИТ . Ситството е един вид религиозно течение, както и джедайството. Не е задължително, да владееш силата и да си посветен на Ситсвото или Джедайството. Кайло в този случай е от тъмната страна, но Ситството е отдавна изчезнало със Вейдър и могъщият Император Палпатин.

 

Много се коментира из интернет пространството слабата битка с мечове, но ако се загледате ще видите, че всяко движение е със цел убийство. Няма я грацията при битките от 3та част (между Оби-Уан и Анакин), но пък виждаме един суров вариант на 2ма новобранци, които не се жалят изобщо.

 

 

 

Ще предположа една интересна теория при положение, че Сноук не е СИТ:
 В галактиката не цари баланс, както виждаме Люк е жив, а Рей е на път да се превърне в рицар джедай. След, като Кайло не следва никое от гореизоброените течения е напълно възможно в 9та част да бъдем свидетели как Тъмната Страна печели (аз силно се надявам да е така, защото във светлата страна винаги е липсвало нещо, което виждам в тъмната страна, може би емоция, която е неприсъща за джедайте).
След като знаем толкова малко за Кайло, явно Джей Джей има големи планове за персонажа (вероятно да убие Люк и Рей), което ще донесе баланс в галактиката. Самият Кайло е превъплащение на Анакин в 3та част, подвластен на емоцийте си, колеблив, бива победен, докато не се превръща в нещо по-силно, ВЕЙДЪР. Това, което ми направи впечатление в Кайло е, че ползва техники, които не са били ползвани преди във Стар Уорс вселената, а именно да ползваш силата, за да спред изстрел от бластер във въздуха или напълно да парализираш движещ се човек.

 

Срещал съм фенове на франчайса, които не са предполагали, че "Избраният" (Анакин) връща мира в галактиката. Преди Анакин - 3ма сити и 10 000 джедай. След Анакин - 2ма сити и 2ма джедай.

 

Съжалявам, ако съм се отклонявал на моменти, но постоянно се връщах, за да добавям още и още информация, също така всичко, което казвам са мой лични размишления и ако има някой, който не е съгласен то аз не споря, а само представям гледна точка. 
                                                                                                                                                                                         

         
#46439 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от MrRuler на 25 декември 2015 - 18:04

Първо искам да кажа, че филма ми хареса страшно много.Достойно продължение на сагата и едно много добро начало на новата трилогия, която има изключителен потенциал за развитие.Видях, че някои хора не са разбрали напълно устройството на Новата Република.Тя е основана след Битката при Ендор и е основната сила в Галактиката.Съпротивата няма нищо общо с Републиката.Тя е частна военна организация ръководена от Лея с основна цел да пази мира и да наблюдава разрастващия се Първи Ред, който е най-голямата фракция останала от разрушената Империя.Дори Републиката е в лоши отношения със Съпротивата, защото смятат, че с действията си ще доведат до нова галактическа война.Планетата, която Първия Ред разрушават във филма не е Корусант, а Hosnian Prime,която е новата столица на Републиката и седалището на сената.Така те унищожават и голяма част от армията на Републиката, която също се намира на Hosnian Prime.Ще видим как ще продължат историята в Епизод 8 след като Съпротивата отново остава единствената защита от Първия Ред.

Това е моята оценка на цялата сага, въпреки че всеки един от филмите е добър за мен:

1.Епизод 5

2.Епизод 7

3.Епизод 4

4.Епизод 3

5.Епизод 6

6.Епизод 1

7.Епизод 2
#46405 Star Wars: The Force Awakens впечатления и отзиви от филма

Публикувано от lorda на 22 декември 2015 - 12:04

Рей виждаше в миналото не в бъдещето! Ръката е на Люк! На кое място поставяте 7мия епизод спрямо другите епизоди?
luke-hand-2.0.gif
 
#35553 БСО на 4-ри години!

Публикувано от Eager на 04 май 2010 - 22:38

снимнки нз, ма плеснах кобрата от теб, както беше заръчано.


#46593 Здравейте драги приятели!

Публикувано от Darth Zlolonius на 26 януари 2016 - 16:59

Здравейте драги приятели! Казвам се Христо Кузов, на 30 години съм- надявам се не се прекалено много- и откакто се помня съм фен на Междузвездни войни и научната фантастика. От доста време следя форума и реших да се регистрирам, за да можем да обменяме мисли и впечатления за филмите и силата като цяло. Харесвам всички епизоди на сагата, а Епизод 7 го гледах вече около 7 пъти и като цяло останах доволен (ще споделя по-подробно мнението си за филма по-късно в раздела на форума за него). Иначе от героите аз съм фен на ситите- любими герои са ми Дарт Вейдър и Императорът- единият е пример за трагичната съдба на Избрания- ловко манипулиран от Палпатин и погубен от любовта си към любимата, а другият е пример за ловкост, хитрост и манипулативност. Обичам да колекционирам играчки, книги, комикси и всичко свързано със сагата като цяло- около Коледа съм дал много пари за тази своя страст, но няма как- не може да не си купиш новия злодей Кайло Рен и т.н. Ще се радвам да допринеса с нещо за дискусиите и като цяло за общността, надявам се! Поздрави и нека силата бъде с вас!