„Изкуството да оцветяваш: Rogue One” – ревю
21/01/2017
Nenko Genov (90 статии)

„Изкуството да оцветяваш: Rogue One” – ревю

Хей, бунтовници! Вече не е нужно да инфилтрирате секретни военни бази на Империята, за да се сдобиете с плановете на Звездата на смъртта! Чертежите на Гейлън Ерсо са част от новата книга на Егмонт България – „Изкуството да оцветяваш: Rogue One”.

 

Дори да сте прекарали последния месец в контейнер с бакта, току що са ви размразили от карбонита, били сте затънали до уши в някое блато на Дегоба или пък друга неприятна причина ви е попречила да гледате „Rogue One: История от Междузвездни войни” – не бойте се! Това е рисувателна книга, тъй че няма опасност от никакви спойлери.

Въпреки, че заглавието се рекламира като рисувателна книга за възрастни, нищо не пречи на фенове от всякаква възраст да грабнат светлинните ме… ъъъ… така де, моливите и флумастерите и да оцветяват десетките рисунки.

Картинките варират както като ниво на сложност, така и като видове изображения. От простите, правилни форми на логота и надписи, през значително по-детайлните динамични сцени от филма и вдъхновяващи портрети на главните герои, до изискващите изключително търпение и концентрация (както и време!) схеми на Звездата на смъртта.

Ще откриете чертежите и на култовия K-2S0, AT-ACT, U-wing и други нововъведения сред машинариите от далечната галактика. Любимите ми изображения обаче са тези, с участието на главните герои. Всички са пресъздадени едно към едно, и си личи, че са използвани снимки и кадри от филма.

Единствена забележка към книгата е, че не бих имал нищо против да получим и по-стилизирани изображения, в които личи повече индивидуалност и участие на художник. За сметна на това вие сте свободни да проявите фантазия в оцветяването! С повечко старание от ваша страна рисунките спокойно биха могли да се превърнат в малки плакати!

Я да видим сега, можете ли да се справите с всички 66 картинки от „Изкуството да оцветяваш: Rogue One” до месец март, когато от Егмонт обещават да ни зарадват с още нови Star Wars заглавия?

 

Можете да разгледате книгата в това видео:

 

Споделете с:
 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  22
  Shares

Коментари

коментара

Nenko Genov

Nenko Genov