Каква е хронологията на Star Wars романите от канона и какво ново да очакваме в близко бъдеще?
10/06/2016
Nenko Genov (92 статии)

Каква е хронологията на Star Wars романите от канона и какво ново да очакваме в близко бъдеще?

Понатрупали са се Star Wars книги в библиотеката ви и не знаете от коя да започнете? Ако решите да подкарате историите в хронологичен ред, не берете грижа! От издателство Егмонт България са изготвили презентация за своите читатели, в която нагледно показват хронологията на издадените до сега романи, както и на бъдещите два, предвидени след края на лятото.

Да, наистина „Нова зора“ ни бе обещана за юни, но премиерата на „Таркин“ се забави. Ревюто на романа на Джеймс Лусино може и да е вече на сайта ни, но за останалите читатели книгата пристига на 18 юни. Това забавяне наложи и някои промени в издателските планове на Егмонт. Сега „Нова зора“ на Джон Джаксън Милър се мести на 10 септември, а „Наследник на джедая“ на Кевин Хърн излиза на 29 октомври. Тъй че, след „Таркин“ – въоръжете се с търпение! Star Wars романите излизат в лятна ваканция!

Но почивката ще е заслужена, защото за по-малко от година родните фенове ще наваксат с почти всички романи за възрастни от канона! Не знам дали сте осъзнали, но след „Наследник на джедая“, за превод ще чакат единствено канон-романите Battlefront: Twilight Company и новопубликуваният хит на Клаудия Грей Bloodline. Дано и те (както и други) да влязат в бъдещите издателски планове на Егмонт!

В САЩ пък все още престоят Aftermath: Life Debt (продължението на „Последици“), Catalyst (прикуъл на Rogue One), и многоочакваният от мен самостоятелен роман Ahsoka, който ще ми помогне да дочакам третия сезон на „Бунтовниците“!

А сега, ето я и обещаната презентация с хронологията на романите от Егмонт! (Е, презентацията не включва младежките илюстровани романи, но да си знаете, ако до сега не сте се ориентирали – „Оръжието на джедая“ и „Бягството на разбойника“ се развиват точно след „Нова надежда“, а събитията от „Подвижна мишена“ са между „Империята“ и „Джедаите“!)

 

Споделете с:
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  24
  Shares

Коментари

коментара

Nenko Genov

Nenko Genov