Наследството на Алдераан
27/11/2009
Lord Alexander (134 статии)
0 коментара

Наследството на Алдераан


В продължение на хиляди години планетата е била пример за мир и дипломация, но сега една кървава гражданска война заплашва наследството и бъдещето на Алдераан.

Битката за трона

От самото създаване на Републиката, Алдераан се бори благородно в Сената за мир, свобода и единство. Докато Корусант винаги е бил считан за сърцето на Републиката, Алдераан е бил нейната душа. След Договорът на Корусант, обаче, Алдераан се оттегля от Републиката и скоро след това е въвлечен в една от най-кървавите граждански войни в историята на галактиката. Бъдещето на тази горда планета е под съмнение.

Известни със своята пленителна красота, зелените гори и покрити със сняг планински вериги на Алдераан винаги са били образ на утопия. Също като спокойствието на пейзажа, политическия процес на Алдераан винаги е бил безупречен, въпреки че короната е била разменяна между няколко благородни династии. В разгара на Великата Война, всичко се променя – безкрайното спокойствие на Алдераан е разбито. Опитвайки се да разбие морала на Републиката, Ситската Империята напада планетата с цялата си мощ, бързо преодолявайки местните защитни сили и взимайки кралското семейство като заложници. Ответната реакция е също толкова бърза и безмилостна – силите на Републиката и джедаите се впускат в спасение на Алдераан с невиждана преди смелост. Героите на Републиката прогонват нападателите и нанасят на Ситската Империя срамна загуба.

Въпреки това, имперската инвазия не е забравена. За първи път в историята водачите на Алдераан искат в Сената агресивни военни действия. След като Договорът на Корусант е подписан, няколко години по-късно, коронясаният принц на Алдераан излиза от Сената с протест. Алдераан се отделя от Републиката и се превръща в независима система. Решението на коронясаният принцът е посрещнато със смесена реакция у дома. Въпреки, че много го подкрепят, други са възмутени. Въпреки спорът, редът е запазен, докато изтрел от бластер не взима живота на принца, а кралицата умира без наследник няколко дни по-късно. Когато една от династиите търси решение на въпросът със сила, избухва голяма гражданска война.

Доразпалвайки огъня, една от забравените династии на Алдераан, се завръща с имперска подкрепа, за да вземе своето полагащо се място и Републиката започва да подкрепя благородната династия Органа. Въпреки, че никоя суперсила няма военна мощ на повърхността, Алдераан е можел да се превърне в причината за разрастване на нова галактическа война. Независимо колко жестока и объркана ще е политическата атмосфера, наследството на планетата с богатата история и природна красота правят Алдераан едно спиращо дъха място, на което да се възхищават. Въпросът е, в кои ръце ще попадне това съкровище…

Посетете сайта на Старата Република, за да видите повече за планетата. 

Източник: revengeofthesith.org

Споделете с:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментари

коментара

Lord Alexander

Lord Alexander

Коментари

Няма коментари Коментирай

Напиши коментар

Данните ви са на сигурно място. Вашият е-mail адрес няма да бъде публикуван. Други лични данни също няма да бъдат споделяни. Полетата отбелязани с * са задължителни *