Описание на сцена от Rogue One: A Star Wars Story
06/01/2016
Georgi Martev (65 статии)

Описание на сцена от Rogue One: A Star Wars Story

Rogue-One-A-Star-Wars-Story-logoRogue One: A Star Wars Story е самостоятелен филм за групата бунтовници, спомената в началните надписи на Star Wars: A New Hope, и мисията за плановете на Звездата на смъртта. Филмът е още в процес на заснемане, а премиерната дата е 16 декември 2016. Тийзър за филма е щял да бъде показан по време на рекламите на Star Wars: The Force Awakens, но поради изтичането на тази информация, идеята е била отхвърлена.

Тийзърът, показан по време на Star Wars Celebration 2015

Източник: MakingStarWars.net

„Сцената показва разбит X-wing в среда, подобна на градска. Сградите са мръсни и обагрени от слънцето. На пръв поглед изглеждат като сгради от Мос Еспа или селище на Татуин, но едва ли това е тяхното местоположение. Трябва да се отбележи, че сводовете на сградите са заоблени като тези на Татуин. На преден план на снимачната площадка е поставен син фон, който може да бъде видян между руините на стена или сграда. Стената или сградата е била разрушена от X-wing-а при катастрофата на изтребителя. Стената или сградата ми приличат на заоблена арка, така че може би това всъщност е вход към град или убежище? Стената зад X-wing-a има отвори, от които да излиза пара, и локви. От един от отворите наистина излиза пара, което допринася за реализъма на сцената. Въжета и кабели висят от единия край на улицата до другия като стари телефонни кабели. Стените имат електрически панели и други машинарии, в които са свързани кабелите.

X-wing изтребителят е същият модел изтребители, които бунтовниците използваха, когато Люк Скайуокър бе в редиците им, но X-wing-ът е черен или много тъмносив с бели елементи. За разлика от изтребителят на Поу Дамерон в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, корабът няма оранжево оцветяване. Корабът има бели елементи на задната страна на крилата и бяло оцветяване, което продължава по очертанията на шасито и кокпита. Вижда се само едно от оръдията на разбитите крила. Долните оръдия сигурно са се отчупили при сблъсъка на изтребителя със земята, но се вижда, че моделът има 4 двигателя и не е Z-95 (който има 2 двигателя, които се разделят при разделянето на крилата – б. пр.). Самият кораб не гори, но зад него се виждат малки пламъци. Стъклото на пилотската кабина е вдигнато като така се закрива част от кораба. Изтребителят не изглежда да има жлеб за астромеханичен дроид, но това не е сигурно, тъй като стъклото на пилотската кабина пречи това да бъде потвърдено.

Земята е мръсна, леко песъчлива, като в стар уестърнски филм. Пътеки не се виждат ясно, може би никога не е имало. Щурмоваци вървят по улицата. Броните им са същите като тези в оригиналната трилогия. Имаше поне пет щурмовака на снимачната площадка, които явно ще се срещнат или сблъскат с двамата мъже излезли от X-wing изтребителя. Щурмоваците са нормални войници, по нищо не личи да имат ранг.

По улицата, двама мъже вървят пред останките от X-wing изтребителя. Не се разбира дали те са били участници в катастрофата, или сцената е част от тяхното първо появяване. Единият мъж носи дълга пушка, която наподобява пушката на Емет Браун от Завръщане в бъдещето 3 (снимки 1 2 3 4). Той носи черен кожен тренчкот (непромокаемо палто с подвижна подплата и колан – б. пр.). Маската му е тъмночервена, а визьорът на маската наподобява този на маската на Кайло Рен или на маските на стражите на Императорът от „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“. Другият мъж носи кафяв тренчкот и има дълга пушка с приклад, който ми напомня на прикладите на пушките, които бунтовниците използват при битката на планетата Хот (А280 – б. пр.). Ако трябва да гадая, тези двамата или са ловци на глави, или най-готините статисти на всички времена.“

Според допълнителна информация, мъжете не приличат на никой от актьорите от снимката на актьорския състав на филма.

2986686-sw1

Може би единият от тях е героят, изигран от Wen Jiang, заради подобния цвят на бронята с описаната маска, но облеклото на снимката не съвпада с описаното палто:

rogueone-jiangwen

 

Rogue One: A Star Wars Story ще бъде доста различен Star Wars филм. Говори се, че ще бъде военен филм, подобен на филми за Втората световна война. Какво е вашето мнение за него? Очаквайте повече информация за филма през следващите месеци.

Споделете с:
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  30
  Shares

Коментари

коментара

Етикети Rogue One
Georgi Martev

Georgi Martev