Първоначалните идеи на Джордж Лукас за Сагата
28/12/2015
Georgi Martev (65 статии)

Първоначалните идеи на Джордж Лукас за Сагата

В интервю на Марк Хамил и Кари Фишър за британското телевизионно шоу „Blue Peter“ от 1980 се разкриват идеи на Джордж Лукас за предстоящите филми.

След четвъртата минута от клипа, актьорите говорят за шести епизод, чието заглавие по онова време е било „Отмъщението на джедаите“ (то бива сменено на „Завръщането на джедаите“, след като отмъщението е счетено за действие, което джедаите не биха извършили). Веднага след това Марк Хамил разкрива идеи за епизоди I, II и III. Филмите са щели да проследят живота на младите Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби. Трети епизод е шял да включва Люк на 5-6 годишна възраст.

Според записки на Лукас, сагата се състои от 12 части.

Първи епизод е щял да бъде нещо като увод (Prelude) в историята, а следващите три филма са щели да покажат Войните на клонираните. Анимационният сериал за тази епоха е любим на много хора, за които тези три филма биха били доста добра новина.

„Нова надежда“ всъщност е бил шестата част от сагата. По време на снимките на филма, Джордж Лукас е попитал Марк Хамил дали би участвал в епизод IX. По негови думи, Люк е щял да играе роля, подобна на ролята на Бен Кеноби в „Нова надежда“. Филмът е щял да бъде заснет през 2011 (да, Лукас е имал доста стриктен план за сагата).

През 1980, Лукас е съкратил броят на филмите – девет. Историята е щяла да се развие през 55 години като интервалът между всяка от трите трилогии е щял да бъде около 20 години.

Идеи за епизоди VII и VIII не са били записани, а до епизод IX е било просто записано – заключение (Conclusion).

При започване на снимките на Междузвездни войни: „Силата се пробужда“, сценарият на Джордж Лукас е бил отхвърлен и заменен с нов сценарии, написан от Дж. Дж. Ейбрамс и Лорънс Касдан. Много от идеите на Джордж Лукас не са били реализирани, но засега не се знае дали броят на епизоди ще съвпадне с неговите желание през 1976.

 

Споделете с:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментари

коментара

Етикети Джордж Лукас
Georgi Martev

Georgi Martev