Топ 5 на най-добрите Star Wars уеб-комикси!
05/11/2015
Nenko Genov (90 статии)

Топ 5 на най-добрите Star Wars уеб-комикси!

Ако сте фен на Star Wars, почитател на комиксите, или още по-добре – ако сте и двете – то тази статия е за вас! Без съмнение знаете, че от началото на 2015 Дисни прехвърлиха правата за комикси по „Междузвездни Войни” от Dark Horse към Marvel Comics – компания, която по някаква космическа случайност е също собственост на Дисни. И макар, че те вече издават не по-малко от шест различни поредици, и са обявили още поне три… явно това не е достатъчно за да засити апетита на феновете! В интернет от години излизат редица безплатни Star Wars уеб-комикси, и днес ще ви представим някои от най-популярните от тях! (Не сме включили комикси, директно издавани от Лукасфилм на StarWars.com)

 

Darths and Droidshttp://www.darthsanddroids.net/

darths1270

Хумористични историйки, развиващи се в една страница. Панелите не са рисувани, а използват кадри от филмите.

 

Blue Milk Specialhttp://www.bluemilkspecial.com/

2015-11-03-ROTJ 173

Симпатична пародия на класическата трилогия, плюс печално известния Star Wars Holiday Special, и с гост участия от карикатурна версия на самия Джордж Лукас. Този комикс е дело на двойка заклети фенове, Род и Лиан Хана, съответно в ролите на сценарист и художник. Освен на версията на английски, комиксите се превеждат също и на френски, немски, испански и руски. Комиксът е с некомерсиална цел, но авторите насърчават читателите, които ценят техния труд да даряват пари за борба с рака.

 

Imperial Entanglementshttp://imperialentanglements.thecomicseries.com/

e6f40ece0259ee69f0b8252f9972d4601068193960

Комикс пародия, чиято история се развива по времето на Старата Република. Авторът е фен на едноименната онлайн ролева игра Star Wars: The Old Republic.

 

Star Wars: Destinieshttp://swdestinies.tumblr.com/chapters

tumblr_nvjokoPMkj1sg2vc9o1_1280

Ако ви е мъчно за Star Wars: Clone Wars, и вече сте извъртяли всички епизоди от сериала, и сте прочели всички официални романи и комикси, то не бързайте да се отчайвате. Star Wars: Destinies е фен-фикшън комикс за алтернативни приключения на Асока Тано, в компанията на клонингите Догма и Слик.

И последен, но не на последно място…

 

Корейският уеб-комикс Star Wars на Hong Jacgahttp://www.webtoons.com/en/sf/Star%20Wars/list?title_no=544

3333

Корейският художник Hong Jacga, съчетаващ манга влияние с дигитално оцветяване, предизвика фурор със своя уеб-комикс за приключенията на героите от класическата трилогия „Междузвездни Войни”. Авторът грабна вниманието на Лукасфилм и получи тяхното официално одобрение и лиценз . Нещо повече – Hong Jacga сътрудничи с редактор от Лукасфилм, член на Lucasfilm Story Group (повече за това какво представлява тази група можете да научите тук). Комиксът му преразказва и допълва историята на „Междузвездни Войни”, а дали се счита официално за канон – това е все още неясно. Новите глави излизат в превод на английски всеки петък. Препоръчително четиво!

1111

Споделете с:
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  21
  Shares

Коментари

коментара

Nenko Genov

Nenko Genov