Нови книги по Старата Трилогия
06/06/2015
Slavi Solo (29 статии)
0 коментара

Нови книги по Старата Трилогия

Междузвездни войни: Епизод VII: Силата се Пробужда бележи началото на нова история, но и продължаването на тази, която започна преди близо 40 години. Има много хора, които все още не са запознати със старата сага като цяло. За да променят това, Lucasfilm търси нови начини за представяне на Star Wars към новата и към по – младата аудитория. Един от тези начини е нов набор от книги, които са въведение, което ще получат читателите, за да се запознаят най-малко с част от установената история. Междузвездни войни: Нова Надежда – Принцесата, Негодникът, и Фермерското Момче от Александра Бракън, Междузвездни войни: Империята Отвръща на Удара – Значи искаш да бъдеш джедай от Адам Gidwitz и Междузвездни войни: Завръщането на Джедаите – Пази се от Силата на Тъмната Страна! от Том Англебергер, всички с илюстрации от Ian McCaig, ще разказват оригиналната трилогия по един изцяло нов начин. Тези автори ще представят своите интерпретации на филмите, като отделят специално внимание върху героите и надникват „в главите им“, както StarWars.com го описва. Наскоро сайтът разкри обложката, с гореспоменатите допълнения, заедно с дълги откъси от трите романа. Можете да видите кориците по долу и прочетете откъсите, като кликнете тук! Също така, проверете това видео интервю с авторите, което е направено миналата година.

SW_Jackets-ANH-horz

Нещо много интересно за тези романи е, че те вземат много по-различен подход за разказване на историята. Повече от прост преразказ на емблематичните сцени от филмите, думите излизат извън това, което виждаме на екрана и обясняват какво се е случило между сцените. Така например, в откъс от Принцесата, Негодникът, и Фермерско Момче, историята се фокусира върху Лея, след като тя е била заловена и я следва, когато тя прави опит да избяга от ареста, на борда на Звездният Разрушител. Въпреки че не е изрично посочено, ние можем да приемем, че тези адаптации са поне донякъде канон, който би могъл да ни позволи да научим неща, които не сме виждали в самите филми.

Тези три книги, ще се появят в магазините на 22 Септември! А в България не се знае кога, но всички български фенове силно се надяваме някое издателство да ги преведе и да ги издаде и тук.

Споделете с:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Коментари

коментара

Етикети star wars, Книги
Slavi Solo

Slavi Solo

Коментари

Няма коментари Коментирай

Напиши коментар

Данните ви са на сигурно място. Вашият е-mail адрес няма да бъде публикуван. Други лични данни също няма да бъдат споделяни. Полетата отбелязани с * са задължителни *