Дейзи Ридли (не) отговаря на най-важния въпрос пред „Холивуд рипортър“
16/11/2015
Hanna Solo (30 статии)

Дейзи Ридли (не) отговаря на най-важния въпрос пред „Холивуд рипортър“

Как попадна на ролята на Рей?

Бях чула за ролята доста време преди да се явя на прослушване, пратих имейл на моя агент, че имам някакво странно усещане – чувствам, че трябва да се явя на прослушване. Минаха месеци, едни и същи хора се подготвяха за него. Но аз все още имах усещането, че трябва да се подготвя за тази роля. Още веднъж изпратих имейл за прослушване на моя агент. Имах четири или пет прослушвания в рамките на седем месеца и това беше много напрегнат период. Не се чувствах добре по време на първите няколко прослушвания, но на последното изведнъж се почувствах така, сякаш нещо щракна. Бях загубила надежда, че ще получа ролята, но чувствах, че дори да не я получа, свърших добра работа. Бях горда със себе си.

Какво беше усещането да получиш обаждане от Джей Джей?

Беше странно, защото по това време знаех, че вероятността е малка, така че просто бях облекчена, когато разбрах. Помня как подритвах едно шише по улицата, докато се разхождах в центъра на Лондон, като си мислех, че това е нормален момент.

Как се справи с тайнствеността, обгръщаща „Междузвездни войни”?

Прибрах се вкъщи и казах на мама, татко и сестра ми, но не можех да кажа на никой друг през следващите три месеца, като знаех, че в живота ми се случва нещо изумително. В деня преди представянето говорих с майка ми и казах: „Цяла вечност исках да кажа на всички, а сега не искам.” А тя каза, че е същото като да си бременна – когато си загубила надежда, че бебето ще излезе, и после бебето е тук и ти си мислиш нещо като „Махай се, махай се. Не мога да се справя.” В един момент всеки разбира, че нещата са били напълно различни.

thr_daisyridley_s05-0287_0

По какво приличаш и по какво се различаваш от Рей?

Главната разлика е, че тя няма семейство, а аз имам семейство, което е до мен. Иначе бих казала, че начинът, по който се справяме с нещата, е еднакъв. Тя се изправя пред много предизвикателства във филма, и начинът, по който до голяма степен съвпада с начина, по който би реагирал всеки. Затова мисля, че тя е толкова универсална и ярка. Тя се страхува, но се изправя лице в лице с това, с което трябва. Тя е смела и умна и във филма се вижда нейният пълен емоционален спектър. Тя не е супергерой. Тя е обикновено момиче, вкарано в необикновени обстоятелства, така че е разбираемо. Това е вълнуваща история за едно пътешестващо момиче, но има още много неща в историята ù.

Какво изискваше подготовката?

Беше тримесечна. Всъщност, Джей Джей искаше да изглеждам по-силна, защото бях прекалено кльощава. Трупах килограми. Трябваше да увелича хранителния прием, защото той искаше да изглеждам достатъчно силна – все едно мога да вдигна нещо голямо. Така че трябваше да наблегна на това да „го докарам на вид”, както се казва. Тренирах по пет часа на ден, като имах един час във фитнеса и после четири часа каскадьорски работи.

Как се справи с диетата?

Всъщност ми се стори трудно, защото беше протеинова. Не познавам някой, който да яде толкова, а аз ядях доста и имах чувството, че в тялото ми влизат прекалено много люти неща. Имах невероятен готвач. Той ми приготвяше разни вкусотии. Но трупането на мускули е наистина трудно. Имаш усещането, че ядеш непрекъснато, и това отнема от удоволствието. Ядях много риба. Спирилуната стана най-добрата ми приятелка.

Защо според теб „Междузвездни войни” допада на толкова много хора?

Разказва отделни истории, но цялостната е по-голяма от сумата на отделните части. Не е историята на Хан, не е историята на Люк, не е историята на Лея. Всички те имат истории, които се преплитат. Те си влияят едни на други и Джей Джей е продължил това.

THR_DaisyRidley_S01-0171_1_embedКари Фишер беше ли ти полезна по време на снимките?

С Кари не сме говорили много (за първата трилогия). Тя е блестяща, блестяща жена, направо удивителна. Но не исках да разпитвам много Марк, Кари или Харисън. Знам, че Джон (Бойега) е говорел с тях много повече, отколкото съм забелязала, защото ми е казвал неща, които никога не съм чувала. Дъщерята на Кари (Били Лоурд) беше там по време на снимките, тя е на моите години и е наистина страхотна.

Тя ли играе младата принцеса Лея?

Не. Не ни трябва по-млада Лея. Не ни трябва друга.

Когато беше обявено, че ти си Рей, около този франчайз имаше и продължава да има голяма тайна. Как преодоляваш това?

С Джон трябваше да направим нещо миналия ден и ни беше позволено да говорим за неща, за които не сме имали възможност, и това е наистина забавно. Няма да се забъркам в голяма неприятност, но просто всички са работили толкова усилено. В минутата, в която си помислиш за хилядите хора, които пазят тайната, вече не я чувстваш като бреме. Дори да ми се е искало да опиша всичко, което се случва във филма във възможно най-дребни детайли, никога не бих го направила, защото историята е разказана във филма. Пазенето на тайната не е трудно. Така трябва. Имаше слухове тук и там, някои неща са верни, други са абсолютно неверни.

В епохата на социалните медии всички знаят много неща за филмите още преди да ги гледат.

И това отнема от удоволствието. Аз не искам да анализирам нещо, преди да го видя. Нещата се променят. Аз дори не знам как ще изглежда след монтажа.

Всички искат да знаят кои са родителите на Рей. Ти знаеш ли?

Да.

Ще разбере ли зрителят след първия епизод или не е необходимо?

Ще бъде даден отговор на въпроса, със сигурност. На основният въпрос ще бъде даден отговор.

Споделете с:
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Коментари

коментара

Hanna Solo

Hanna Solo