Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония с мултимедиен спектакъл, посветен на музиката от хитови видео игри
14/11/2016
Jedi Vortex (67 статии)

Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония с мултимедиен спектакъл, посветен на музиката от хитови видео игри

След грандиозния успех на миналогодишния спектакъл, посветен на творчеството на Джон Уилямс, диригентът Максим Ешкенази и Софийска филхармония  ще поведат малки и големи в дигиталния свят на хитови видео игри и техните саундтраци.

В програмата на “С музиката на Видео игрите”  публиката ще има възможност да чуе на живо в изпълнение на оркестъра на Софийска филхармония на музика от игрите: World of Warcraft, Assasin’s creed, Call of Duty, Knights of the Old Republic, Halo, Bounty Hunter, Diablo, Tomb Raider, Heroes, The Legend of Zelda, Civilization, Final Fantasy, The Witcher, Angry Birds, както и на някои класики като – Tetris и Super Mario.

Концерт Видео Игрите

Представянето на филхармониците ще бъде съпроводено от специално изработена за случая мултимедийна презентация, проектирана върху екран с размери 7х5 метра. Нотите на композициите са закупени директно от притежателите на авторските права, а за финал организаторите обещават специален Star Wars панел, който наравно с музиката от Knights of the Old Republic и Bounty Hunter да подгрее публиката за предстоящата премиера на Rogue One: A Star Wars Story.

Концертът ще е в зала България, на 11 декември (неделя) от 19 часа.
Билети на касата на Зала България, 1000, София, ул. „Аксаков“ 1, както и онлайн на www.eventim.bg

Споделете с:
 • 22
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares

Коментари

коментара

Jedi Vortex

Jedi Vortex

Възхищавам се на Star Wars маниаците, които знаят толкова много факти за Вселената на Междузвездни войни. Е, аз не съм такъв – по-скоро бих се описал като фен, почитател и последовател. За другите може би изглеждам така: слаб, тих и кротък, момчето с очилата в ъгъла на масата. Star Wars ти дава да видиш как нещата всъщност работят; да разбереш, че за всичко – добро и лошо – има място във Вселената; че има много различни от теб неща; че винаги ще има много проблеми, но и винаги ще има много решения за тях. Определено Star Wars ме промени, и не толкова филмите, а може би хората, повлияни от тях – ето това е силно въздействие. Помогна ми да си намеря определен възглед в живота, да бъда джедай, да следвам Светлата страна на Силата, да уважавам чувствата на другите.